Η Δημοτική Παράταξη Παπάγου Χολαργού, «8 Προτάσεις» με επιστολή της στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητά την άμεση κατάργηση του άρθρου 67 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4735/2020, σύμφωνα με το οποίο παύει κάθε δίωξη αιρετού και υπαλλήλου για παράνομες πληρωμές των Δήμων και των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ
Στην ήδη βαριά πληγωμένη αξιοπιστία του Πολιτικού Συστήματος της Χώρας μας, που εσείς ο ίδιος έχετε καταγράψει εκατοντάδες φορές ως επαγγελματίας, η Ελληνική Βουλή με εισήγησή σας, ήρθε να καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα και να απαλλάξει όσους ακούσια ή εκούσια επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν παράνομες ενέργειες κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και πιάστηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς «με το αρνί στην πλάτη».

Σε μια εποχή όπου σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η δικαιοσύνη μαζί επιχειρούν να καθαρίσουν κάθε στίγμα της πολιτικής ζωής, που θα μπορούσε να απειλήσει την δημοκρατία μας και την ανθεκτικότητα της, ήρθε η ίδια η Ελληνική Βουλή με την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου να θολώσει την εικόνα της και να μειώσει το κύρος της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του Ελληνικού Κράτους απέναντι στους θεματοφύλακές τους, τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό

.Σε μια εποχή όπου ζητάτε οικονομικές θυσίες από έναν λαό που δοκιμάζεται για μια δεκαετία λόγω της κακής διαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος έρχεστε να απαλλάξετε συλλήβδην κάθε υπεύθυνο από κάθε δίωξη. Ζητούμε να καταργηθεί το άρθρο 67 και κάθε δημόσιος λειτουργός και αιρετός που διαχειρίζεται άμεσα ή εμμέσως δημόσιο χρήμα να απολογείται με κάθε λεπτομέρεια στην δικαιοσύνη για κάθε του πράξη και ενέργεια και όταν αυτός κρίνεται ένοχος να τιμωρείται παραδειγματικά.

Ζητούμε να τηρηθεί σε κάθε περίπτωση το πρωτόκολλο της διαδικασίας διενέργειας δημόσιων δαπανών, έτσι ώστε να είναι άμεσα και πολλαπλώς ελέγξιμη τόσο από τους ελεγκτικούς φορείς όσο και από τους πολίτες. Η δημοκρατία δεν επιβιώνει ως πλαστελίνη και κατά περίπτωση.

Η δημοκρατία θωρακίζεται όταν είναι συντεταγμένη και σαφώς προσδιορισμένη. Η απαίτηση των Ελλήνων για την χρηστή και ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, δεν έχει ιδεολογικές αφετηρίες. Είναι καθολική.

Ο Επικεφαλής Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη
Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Χολαργού Δημήτρης Κατσαρέλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s