Με την ευκαιρία σήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» θυμίζει ότι:

Οι φυσικές καταστροφές στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, καταστροφή των περιουσιών που χτίζονται μια ζωή και δημόσιες υποδομές.
Οι Φυσικές Καταστροφές αντιμετωπίζονται κατά 70% με την πρόληψη και όχι κατόπιν εορτής.Το κόστος της πρόληψης όποιο και να είναι αυτό, είναι πολύ μικρότερο των φυσικών καταστροφών σε βάθος χρόνου.
Οι φυσικές καταστροφές υπήρχαν πάντα. Εχουν ενταθεί και πληθυνθεί όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της Κλιματικής Κρίσης και της αλόγιστης παραβιάσης – πρόκλησης των νόμων που διέπουν το Φυσικό Περιβάλλον.
Οι Φυσικές καταστροφές ισχυροποιούνται όταν έχουν παραβιαστεί οι περιβαλλοντικοί όροι και οι όροι αειφορίας σε μια πόλη, όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η μείωση του πρασίνου, η έλειψη κοινόχρηστων χώρων, η πύκνωση του Ι.Χ. η τεράστια οικοδόμηση εντός του οικιστικού ιστού και στα περιαστικά δάση κ.ά.
Λόγω της αύξησης της συχνότητας των φαινομένων και της συνεχώς αυξανόμενης έντασης των επιπτώσεων κάθε δήμος πρέπει να διαθέτει σχέδια αντιμετώπισης με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών.

Κάθε δήμος πρέπει να χτίζει πια μια Ανθεκτική Πόλη και να φτιάχνει Προστατευτικούς Προϋπολογισμούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s