Η Χούντα έπεσε το 1973 αλλά οι αγώνες για καλύτερη, ευρύτερη και αποτελεσματικότερη δημοκρατία δεν τελειώνουν ποτέ.

Ειδικά στον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμοι) που αποτελεί τον κοντινότερο πυλώνα δημοκρατίας προς τους πολίτες, όπου αυτήν την εποχή δοκιμάζεται με τη σχεδόν πλήρη κατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πλήρη απαξίωση των Κοινοτικών Συμβουλίων και τη μεταβίβαση όλων των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων σε μονομελή ή διορισμένα όργανα, η ιστορία δείχνει ότι η κατοχύρωση της δημοκρατίας αποτελεί μια συνεχή αρμοδιότητα της ίδιας της κοινωνίας.
Τα κακότεχνα έργα, η προσβολή και η θυσία του Περιβάλλοντος και η αυθαιρεσία των αποφάσεων, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανάγκη της κατοχύρωσης ενός δημόσιου, συμμετοχικού διαλόγου αλληλεπίδρασης και εταιρικής σχέσης τοπικών θεσμών και της κοινωνίας.

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι αν και η ηλεκτρονική ψηφιακή διακυβέρνηση και επικοινωνία είχε δώσει πολλές ελπίδες, αρκετές φορές μας έφερε πίσω και από τα πρώτα της στάδια. Τα προσωπικά δεδομένα, η επιστήμη και οι τεχνολογίες αξιοποιούνται πια αποκλειστικά για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την παραβίαση της ίδιας της φύσης και των πραγματικών αναγκών του ανθρώπου.

Οι αγώνας για τη δημοκρατία και η τήρηση του Συντάγματος γίνονται σήμερα το ίδιο αναγκαίοι και οι ελεύθερες επιλογές των ανθρώπων, όπως και η πολύπλευρη πληροφόρηση αποτελούν ένα διαρκές ζητούμενο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s