Πολύ βαριά πλήρωσαν και θα πληρώσουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού την διοικητική ανικανότητα του κ. Αποστολόπουλου, εξ αιτίας του ανεπαρκούς σχεδιασμού του για το έργο στο κτίριο της Καραϊσκάκη που έδωσε το πράσινο φως στον εργολάβο, χωρίς να έχει πρώτα εξασφαλίσει την μετεγκατάσταση του σχολείου.
Με αποκορύφωμα την αντιπαιδαγωγική απόφαση του, για απογευματινό ωράριο για το Λύκειο, και μειωμένο και για τα δύο σχολεία, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ήδη τον προηγούμενο Μάιο και Ιούνιο, οι τελειόφοιτοι μαθητές προετοιμάστηκαν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις με τα κομπρεσέρ να χτυπάνε στους διπλανούς τοίχους κάνοντας μάθημα μέσα σε ένα εργοτάξιο.

Ήδη όλες οι τάξεις του 1ου Λυκείου απορρυθμίστηκαν εντελώς, μέχρι η λειτουργική καθυστέρηση της διοίκησης Αποστολόπουλου να προσαρμοστεί στο πως πρέπει να λειτουργεί ένα σχολείο.

Και αφού η διοίκηση Αποστολόπουλου διέλυσε όλα τα δημοτικά με τους κακούς της σχεδιασμούς, τις μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, τις άστοχες και ασύμμετρες κατανομές, τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει και το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού προγραμματίζοντας να μεταφέρει εκεί και το 1ο Λύκειο στοιβάζοντας 550 παιδιά από 12 έως 18 ετών σε ένα σχολείο χωρητικότητας 300, σε μια εποχή μάλιστα μέγιστης απειλής της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με περισσή ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και αλαζονεία η διοίκηση Αποστολόπουλου αγνοούσε τις φωνές μας για την ανάγκη προγραμματισμού των έργων εδώ και πέντε χρόνια.
Με περισσή άγνοια βασικών αρχών σχεδιασμού προχώρησε στην κατασκευή ενός «φαραωνικού έργου» που θα έπρεπε να θέσει το σχολείο εκτός λειτουργίας για τρία τουλάχιστον χρόνια, χωρίς να την απασχολεί που θα φοιτήσουν τα παιδιά του Λυκείου τις χρονιές αυτές.Τονίζουμε ότι το θέλουμε το έργο αφού είμαστε εμείς που διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την επισκευή του 1ου Λυκείου Χολαργού από την Περιφέρεια Αττικής το 2015.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα έργο, όμως, πολύ μικρότερο (που μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε σχολικές διακοπές και αργίες) καθώς το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια είναι «κόκκινο» και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών.
Με περισσή άγνοια κινδύνου και μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου είχε δημιουργήσει, υπέγραψε τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο παράλληλα με τα έργα, παρά τις εκκλήσεις και τις αντιρρήσεις του Συλλόγου Γονέων.

Ζητήσαμε, ακόμη και λίγο πριν την εκκίνηση των εργασιών, τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου βλέποντας τον πρόδηλο κίνδυνο και τα αδιέξοδα που θα δημιουργηθούν από την ανικανότητα προγραμματισμού και σχεδιασμού της διοίκησης Αποστολόπουλου.
Μας αγνόησαν επιδεικτικά. Ζητήσαμε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Τεχνικών Έργων ως ελάχιστο δείγμα ανάληψης ευθυνών από τη διοίκηση και ο κ. Αποστολόπουλος μας αγνόησε επιδεικτικά για ακόμη μια φορά.
Γεγονός όμως που έδειξε ότι οι χειρισμοί ήταν όλοι κατευθυνόμενοι από τον ίδιο το Δήμαρχο!

Και τώρα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα εναντίον των μαθητών μας συστεγάζοντας, το 1ο Λύκειο με το 1ο Γυμνάσιο παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των ειδικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κάτι τέτοιο είναι λειτουργικά αλλά κυρίως παιδαγωγικά αδύνατο.

Η διοίκηση Αποστολόπολου μετά το αντιπαιδαγωγικό «έγκλημα» που διέπραξε επί τρία χρόνια στερώντας στους μικρούς μαθητές την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τώρα ετοιμάζεται να διαπράξει ένα παρόμοιο, προτείνοντας μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, συρρικνωμένα διαλείμματα για έφηβους μαθητές και απογευματινή βάρδια στα σχολεία του δήμου μας, φέρνοντας έτσι σε μειονεκτική θέση τα παιδιά του Λυκείου που ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα ελληνόπουλα στις πανελλήνιες εξετάσεις!

Ο Δήμος μας θα γυρίσει 40 χρόνια πίσω, στην απογευματινή βάρδια των σχολείων, κορυφώνοντας την ήδη συντελούμενη απαξίωση των σχολειών μας, με την έλλειψη χώρων και υποδομών.
Η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» καλεί τους γονείς να οργανωθούν και να αντιδράσουν μπροστά σε μια ανεύθυνη, αδιάφορη και ανίκανη διοίκηση, που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι φωτογραφίες δημοσίων σχέσεων και οι χοροί στις πίστες.

Καλούμε του γονείς, να προστατεύσουν τα παιδιά τους, απέναντι σε μια επικίνδυνη δημοτική αρχή που αδιαφορεί πλήρως για την μαθητιώσα νεολαία και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και δικαστικά, να εξασφαλίσουν ασφαλείς όρους και κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες για τα παιδιά τους.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s