Όχι μόνο υποστηρίζουμε ότι η υγεία, η παιδεία, οι επικοινωνίες, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο πολιτισμός, το νερό και ο αέρας πρέπει να αποτελούν δικαίωμα κάθε σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και οι προτάσεις μας, και οι παρεμβάσεις μας έχουν σαφές πλαίσιο μέσα σ´αυτές τις αξίες.
Είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο Παπάγου – Χολαργού και στην ανάθεση σε ιδιώτες του καθαρισμού δημοτικών κτιρίων και του νεκροταφείου.

Είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε στην υπογραφή του δημάρχου για την προώθηση των ΣΔΙΤ στα σχολεία.

Είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε με επιμονή και με σωρεία ανακοινώσεων, στην υποθήκευση των μισθών των εργαζομένων μέσω των δημοτικών τελών με την μέθοδο των ΣΕΑ στον οδοφωτισμό με Led. Για να μην υποχρεωθούν μια μέρα οι υπάλληλοι του δήμου μας να προσληφθούν από τον ιδιωτικό τομέα για την ίδια δουλειά.

Είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε στην αδράνεια των εργαζομένων του δήμου μας το περασμένο καλοκαίρι στις μεγάλες απεργίες για την ιδιωτικοποίηση του ΕΔΣΝΑ.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταγγείλει και αντιδράσει στην επικίνδυνη αποκόμιση των σκουπιδιών, με τα χέρια.

Είμαστε από τους ελάχιστους που αντιδράσαμε σε κάθε πρόσληψη εποχιακών εργαζομένων που διατηρούν την προσωρινότητα και την προχειρότητα της δημόσιας υπηρεσίας που προσφέρεται στους πολίτες.

Είμαστε οι μόνο που ζητήσαμε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τοποθετηθεί ήδη δημοσίως για την απαράδεκτη και επικίνδυνη ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Διότι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι μια επικίνδυνη οδός που μπορεί να προσβάλει ευθέως την υγεία των πολιτών μέσα από τα ανεξέλεγκτα κανάλια φυγάδευσης των απορριμμάτων σε ακατάλληλα εδάφη ή δεξαμενές με σκοπό την μείωση του κόστους.
Εχουμε ήδη χιλιάδες παραδείγματα με τις παράνομες χωματερές, την αλλοίωση των φορτίων στα ΚΔΑΥ, τα παράνομα φορτία των πλοίων και τα ιδιωτικά εργοστάσια που καίνε ανεξέλεγκτα τοξικά απόβλητα σε κατοικημένες περιοχές. Αυτήν την ήδη ζοφερή πραγματικότητα θέλουν κάποιοι να την νομιμοποιήσουν μέσω της παραπληροφόρησης.

Πρώτοι ένοχοι σ΄αυτήν την υπόθεση είναι όσοι αρνούνται τις μόνιμες προσλήψεις και συνεχίζουν την κοινωφελή εργασία έτσι ώστε να αναπαράγονται τα προβλήματα στην καθαριότητα μέσω ενός ελλιπούς πρόσκαιρου, αδιάφορου και ανειδίκευτου προσωπικού που δεν μπορεί παρά να παράγει χαμηλής ποιότητας έργο και να δημιουργεί την συνείδηση στον κόσμο ότι μόνο οι ιδιώτες θα μας σώσουν.

Ενοχοι όμως είναι και όσοι εργαζόμενοι ανέχονται τόσα χρόνια μια μεθόδευση, με γνωστή την κατάληξη που έχουμε σήμερα.

Είναι γνωστό ότι όσο ανεβαίνει η εποχιακή εργασία, τόσο ανεβαίνει και ο δείκτης ατυχημάτων στους δήμους με τα τελευταία χρόνια να έχουμε και αρκετούς θανάτους εν ώρα εργασίας και σχεδόν όλοι από εποχιακούς ανειδίκευτους και ανυποψίαστους εργαζόμενους.

Εκτός όμως από την προστασία της ασφάλειας και των συμφερόντων των εργαζομένων του δήμου μας, μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η υγεία και η ασφάλεια τους συνόλου των συμπολιτών μας η οποία κινδυνεύει άμεσα με την ιδιωτικοποίηση.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή έρχεται την εποχή της ανάπτυξης της συνείδησης και των πιέσεων για ανακύκλωση που δίνει θετικό πρόσημο στην αναλογία κόστους ωφελιμότητας. Τώρα λοιπόν που τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται ελκυστικά διαπραγματεύσιμα στην αγορά και οι επενδύσεις συμφέρουσες, οι ιδιώτες έρχονται να «απαλλάξουν» τους δημότες από τα σκουπίδια.
Και βλέπουμε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι είναι πολύ πρόθυμοι να τους τα προσφέρουν απλόχερα δηλώνοντας ουσιαστικά ανικανότητα στο να οργανώσουν δικούς τους αποτελεσματικούς μηχανισμούς.

Ούτε είναι τυχαία η δεκαπενταετής αδράνεια για την διευθέτηση της διάθεσης των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο για να γίνουν όλα αυτά την ώρα ακριβώς που ο ΧΥΤΑ της Φυλής θα έφτανε όπως σήμερα στο σημείο κορεσμού.

Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε καμία δημοτική αρχή ούτε να μπει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ούτε να αναπτύξει σύγχρονες τεχνολογίες, ούτε να δημιουργήσει μηχανισμούς διαπραγμάτευσης, ούτε να φτιάξει νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με συμβόλαια ρήτρας για την μονιμότητα των υπαλλήλων.
Εμείς τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσω επικοινωνίας, ο επικεφαλής μας χαρακτηρίστηκε persona non grata από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όπως και σε δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που είναι επιστημονικά προδιαγεγραμμένη η κατάληξη, θα συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο.

Οπως κάναμε και χθες, έτσι ακριβώς θα κάνουμε και σήμερα και θα συνεχίσουμε και αύριο γιατί η κλιματική αλλαγή και η ποιότητα του αέρα, του νερού και του υπεδάφους από το οποίου τροφοδοτείται και τροφική μας αλυσίδα, κινδυνεύουν ευθέως από την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s