Η Δημοτική αρχή Ηλία Αποστολόπουλου αρνήθηκε να συζητήσει και να καταδικάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πράξη αυτών που μοίραζαν κείμενο στους μαθητές των σχολείων μας, με το οποίο υποστήριζαν ότι η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερη από φόνο.
Πολύ απλά γιατί οι παραθρησκευτικές ομάδες του σκοταδισμού είναι ευπρόσδεκτες στο μηχανισμό της δημοτικής αρχής της πόλης μας. Η δημοτική αρχή δεν ήθελε με τίποτα να δυσαρεστήσει τις παραεκκλησιαστικές ομάδες του μίσους που φέρνουν ψήφους, ακόμη και όταν διαπράττουν ποινικό αδίκημα! Βασικό συστατικό στοιχείο της επιτυχίας της δημοτικής αρχής Ηλία Αποστολόπουλου είναι, αν όχι η σύνδεση, σίγουρα η ανοχή σε οτιδήποτε οπισθοδρομικό, ακόμα κι αν φτάνει στο Μεσαίωνα.
Η ίδια δημοτική αρχή αρνήθηκε να καταδικάσει ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις. Η ίδια δημοτική αρχή αρνείται διαχρονικά να τιμήσει τα θύματα του Πολυτεχνείου και τους δημοκρατικούς αγώνες των Ελλήνων πολιτών. Η ίδια δημοτική αρχή αρνείται να συγκρουστεί με τους νοσταλγούς της Χούντας και του Εμφυλίου Πολέμου, τον οποίο ακόμη και σήμερα θεωρούν «εθνικό πόλεμο».
Οι πολίτες του Παπάγου και του Χολαργού όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι τέτοιου είδους δημοτικές αρχές δεν είναι σε θέση να λύσουν κανένα από τα προβλήματά μας. Οι δημοτικές αρχές που λένε σε όλους «ναι» και δεν συγκρούονται με κανέναν, οι δημοτικές αρχές χωρίς όραμα και χωρίς το θάρρος της γνώμης τους είναι δημοτικές αρχές της στασιμότητας και της απραξίας, δεν θέλουν και δεν μπορούν «να σπάσουν αυγά», όταν αυτό χρειάζεται.
Οι πολίτες του Παπάγου Χολαργού πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι δημοτικές αρχές των μηχανισμών και του δόγματος «Ησυχία, Τάξις και Ασφάλεια» δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρούν λύση για την καθαριότητα των σχολείων. Δεν θα συγκρουστούν ποτέ με κανέναν για να φτιαχτούν πεζοδρόμια. Δεν θα βρουν ποτέ λύση στην στάθμευση. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δημοτών απέναντι στις άδικες ρυθμίσεις της κεντρικής εξουσίας (βλέπε διαμπερής κυκλοφορία και ιδιωτικό πάρκινγκ στο Μετρό)…
Αντίθετα, θα ενδίδουν πάντα στα αιτήματα κοπής δέντρων και σε κάθε προσωπικό αίτημα με ψηφοθηρική αξία και δεν θα μπορέσουν ποτέ να σηκώσουν το ανάστημά τους σε κάθε είδους απειλή, όπως αυτή στην οποία εκτέθηκαν πρόσφατα οι μαθητές των σχολείων μας που πήγαν ανυποψίαστοι να εκκλησιαστούν.
Οι δημότες Παπάγου Χολαργού πρέπει να συμπεράνουμε ότι για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή με πυγμή και θάρρος, που να πιστεύει και να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες. Μια δημοτική αρχή που να τολμάει να συγκρούεται με τα κακώς κείμενα και με όσους θέλουν να μείνει ο κόσμος όπως είναι. Μια αρχή που να πιστεύει στην καινοτομία χωρίς να στρουθοκαμηλίζει στην άμμο του πολιτικού κόστους.
Οι δημότες Παπάγου Χολαργού πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, όσο επιλέγουμε δημοτικές αρχές που συνδέονται ιδεολογικά με τον Μεσαίωνα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βάλουμε το προάστιό μας στον 21ο αιώνα της ανθεκτικής, έξυπνης και βιώσιμης πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s