Τα παραδοτέα του έργου της «Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την Προώθηση της βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού», αποτελούν μια καλή βάση για την οργάνωση της βιώσιμης κινητικότητας στο δήμο μας. Έχει όμως σημαντικές ελλείψεις προτάσεων και κυρίως αξιολόγησης και αρχική (χονδρικής κοστολόγησης ώστε να προχωρήσουμε αποτελεσματικά).


Όμως για να έχουμε σύντομα αποτελέσματα σε επεμβάσεις οι οποίες είναι δυνατό να έχουν αυτό το χαρακτήρα, αλλά και συστηματική μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια εφαρμογή μέτρων βελτίωσης στο δήμο μας, απαιτείται συμπλήρωση της μελέτης αυτής.
Για να γίνει αυτό πρέπει να εκπονηθεί «μελέτη συμπλήρωσης σχεδιασμού βιώσιμης κινητικότητας» με περιεχόμενο:
1. Διαμόρφωση αρχών σχεδίου και προγράμματος βιώσιμης μετακίνησης στο Δήμο. Όλες οι διαμορφώσεις δημόσιων χώρων επιδιώκεται κατά κανόνα εντάσσονται σ ́ αυτό ώστε να αποφεύγονται οι αποσπασματικές κατασκευές πιθανόν μικρής σημασίας με αποτέλεσμα να αμελούνται σημαντικότερες ανάγκες.
2. Επιλογή κατάλληλων διαμορφώσεων οδικής ασφάλειας, χώρων πεζών και ποδηλάτου (σύγχρονη εργαλειοθήκη επεμβάσεων για άμεση καθώς και μακροχρόνια εφαρμογή).
3. Αξιολόγηση λεωφορειακών γραμμών και προτάσεις
4. Εντοπισμός περιοχών με διαφορετικούς τύπους πεζοδρομίων – περιοχών πεζών, και πολεοδομικών και κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών,
5. Αξιολόγηση βαδισιμότητας πεζοδρομίων.
6. Εντοπισμός των μεγαλύτερων προβλημάτων μετακίνησης πεζών και των προβλημάτων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και επίλυση τους κατά προτεραιότητα
7. Οδική ασφάλεια γύρω από σχολεία και πρόσβαση σε αυτά
8. Τυπολογία προβλημάτων δένδρων στα πεζοδρόμια του Δήμου. Διαμόρφωση σχεδίου αμέσων παρεμβάσεων και μεσοπρόθεσμου σχεδίου λύσης του προβλήματος και ενημέρωσης του κοινού.
9. Νέα είδη δαπέδων και οδοστρωμάτων
10. Ανάπτυξη μεθόδου αξιολόγησης, ώστε τα έργα και οι δράσεις να έχουν με σχετικά μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα
11. Αξιολόγησαν και ιεράρχηση επεμβάσεων. Εναλλακτικές λύσεις.
12. Κατάλογος των επόμενων αναγκαίων μελετών και υπηρεσιών για την πραγματοποίηση του σχεδίου. και αρχική κοστολόγησή τους.
13.Επισκόπηση τρεχουσών και προβλεπόμενων δυνατοτήτων χρηματοδότησης για δράσεις σχετιζόμενες με το αντικείμενο των υπηρεσιών.
Το κόστος αυτής της εργασίας εκτιμάται σε 25.000 ευρώ.
Λεπτομέρειες υπάρχουν στο έγγραφο μου «Προτάσεις βελτίωσης του περιεχομένου της «Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την Προώθηση της βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού» της 7 Οκτωβρίου 2015.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s