Είμαστε όπως γνωρίζετε μια ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Εμείς δημιουργηθήκαμε και εμφανιστήκαμε στην πολιτική κονίστρα του Δήμου μας με πολύ συγκεκριμένους στόχους – θέσεις – προτάσεις και αιτήματα.

Διεκδικούμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των πολιτών μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διότι πιστεύομε ότι μόνο με την ενεργοποίηση και την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις. Με συνέργειες και συναίνεση.

Διεκδικούμε την ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι  μπορούν να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα κυκλοφοριάς, στάθμευσης, πεζοδρομίων, διαχείρισης πρασίνου κλπ και μόνο με μια συγκεκριμένη Στρατηγική Δημόσιων Συμβάσεων Νέων Πράσινων Τεχνολογιών, μπορεί η πόλη μας να λειτουργήσει με όρους βιωσιμότητας.

Διεκδικούμε την ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ γιατί πιστεύουμε ότι για να πάρει αξία η πόλη μας και να γίνει ασφαλής και ποιοτική πρέπει να μειώσουμε τις ανάγκες χρήσης του Ι.Χ. και να υιοθετήσουμε έξυπνες εναλλακτικές μετακινήσεις.

Διεκδικούμε το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑγιατί πιστεύουμε ότι η Βελτίωση του Σχολικού Περιβάλλοντος και αξιοποίηση των κτηρίων των σχολείων για όλη τη γειτονιάς με διάφορες δραστηριότητες είναι το δεύτερο μεγάλο στοιχείο που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα και την λειτουργία της γειτονιά μας.

Διεκδικούμε θεσμούς ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣγιατί πιστεύουμε ότι ένας δήμος πρέπει να στηρίζει την κοινωνία του σε μια περίοδο κρίσης και σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον προωθώντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Διεκδικούμε μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για ειδικές ομάδες και με στόχο την επανένταξη και όχι την ρουσφετολογική ιδρυματοποίηση.

Διεκδικούμε έναν ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ως έκφραση των ίδιων των απλών πολιτών και όχι μόνο ως θέαμα και διασκέδαση.

Διεκδικούμε την ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και υποστηρίζουμε ότι η διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να αποδοθεί στα αθλητικά σωματεία.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΛΑ:

Στην Συμμετοχή αρνήθηκε ακόμη και την αρχειοθέτηση στο  siteτου Δήμου των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου για να μπορούν οι δημότες να δουν το κάθε θέμα ξεχωριστά και τις απόψεις που διατυπώθηκαν, όπως ααρνήθηκε και την δημόσια διαβούλευση όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να βλέπει τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις του άλλου.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: Αρνήθηκε ακόμη και τις μελέτες σε Καθαριότητα, Διαχείριση Πρασίνου και την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών και την υιοθέτηση Στρατηγικής Δημόσιων Συμβάσεων και ειδικά Πράσινων Προμηθειών.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αρνήθηκε ακόμη και να εκπονήσει μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας που να προωθεί τις εναλλακτικές μετακινήσεις και να φτιάξει πεζοδρόμια για τους πεζούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Οχι μόνο αρνήθηκε να μπει σε κάθε είδους τέτοια αντίληψη, αλλά επέλεξε και τη διαρκή υποβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος για να μεταθέσει το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης μαθητών στους επόμενους, ενώ αποθάρρυνε και κάθε δραστηριότητα των ίδιων των γονιών στα σχολεία.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ: Επέμεινε στη παλιά «καλή πρακτική» του ρουσφετιού, της ιδρυματοποίησης και στην εξυπηρέτηση ημετέρων.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Δεν έκανε τίποτα απολύτως και αρνήθηκε ακόμη και τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ώστε να δώσει δουλειά σε άνεργους.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΎ ΠΟΛΤΙΣΜΟΎ: Αρνήθηκε να αναπτύξει τα εργαστήρια Τέχνης και να τα συνδυάσει με τη Δια Βίου Μάθηση, τα υποβάθμισε και μας «έπηξε» στην εθνική και στην θρησκευτική εορτή με μπάντες του στρατού και με τις επισκέψεις στο πολεμικό μουσείο.

Και στο θέμα της Εταιρικής Σχέσης στον Αθλητισμό ούτε καν συζήτησε την άποψή μας. Ακόμη και αυτό το ελάχιστο, ότι ο Αθλητικός Οργανισμός πρέπει να καταργηθεί το παραδέχθηκε μεν μέσα στο Δ.Σ. Αλλά μέχρι εκεί.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΙΤΙΚΗ ΑΡΧΉ.

Εμείς όμως από ιδρύσεώς μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ.

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του Νικήτα Κανάκη συζητήσαμε μαζί του το πρόγραμμά μας. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή του και συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο που άνοιξε στο διαδίκτυο.

Είδαμε τις απόψεις που διατύπωσε.

Στο θέμα της Κοινωνικής Πολιτικής Βελτίωσε τις προτάσεις μας.
Στο θέμα της Συμμετοχής, της Τοπικής Ανάπτυξης και του Πολιτισμού είχαμε πλήρη ταύτιση απόψεων. Στο θέμα της εταιρικής σχέσης στον Αθλητισμό διαφωνήσαμε.
Και μέσα από τις δικές μας εσωτερικές διαδικασίες αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με τον Νικήτα

Διαπραγματευόμενοι διασφαλίσαμε τις δύο βασικές μας θέσεις που συνδυάζουν φιλική γειτονιά και ανάπτυξη και είναι η Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά.

Συμφωνήσαμε ότι θα συμμετάσχουμε ως συνεργαζόμενη παράταξη και ως θεματοφύλακες, ώστε τα ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ στο τέλος της επόμενης τετραετίας να είναι μια πραγματικότητα που θα δώσει μια τεράστια φήμη στον Παπάγου και στον Χολαργό σε Πανευρωπαϊκο Επίπεδο.

Στην απόφασή μας αυτή συνέβαλε αποφασιστικά η προσωπικότητα και η ζωή του Νικήτα Κανάκη. Ο Νικήτας είναι ένας εθελοντής της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας αποδεδειγμένα.
Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να διοικεί και να οργανώνει, να αντιμετωπίζει μεγάλες καταστάσεις κρίσης και να μπορεί να ενεργοποιεί μεγάλους μηχανισμούς. Χαρακτηριστικά απαραίτητα για την υλοποίηση των δύο μας στόχων.

Οι Γιατροί του κόσμου δεν είναι κανένα μικρό μαγαζάκι. Το να φεύγεις από τον τόπο σου με 50 άτομα να πηγαίνεις στο άγνωστο στην Αφρική και να σώζεις 10.000 ζωές είναι μια πού δύσκολη τέχνη.
Εχει λοιπόν το βιογραφικό για την αποστολή μιας δύσκολης επιχείρησης όπως η Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά και εκτιμούμε ότι μαζί του θα τα καταφέρουμε.

Τέλος σημαντικό για μας είναι ότι ο Νικήτας έχει αυτό που λέμε «υψηλό επίπεδο» πολυπεπίδης μόρφωσης, παιδείας, καλλιέργειας και απολαμβάνει κύρος και εκτίμηση από την διεθνή κοινότητα. Ενα στοιχείο που τόσο λείπει από την διοίκηση του Δήμου μας και το οποίο μας καθήλωσε για αρκετά χρόνια.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s