10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Αυτές τις μέρες είδαμε πολλούς συμπολίτες μας να επευφημούν και να συχαίρουν την δημοτική αρχή για το ότι εν μέσω μια πανελλαδικής απεργίας και 11ήμερου αποκλεισμού των αμαξοστασίων της καθαριότητας, ο δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα όπου δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.

Οι ανυποψίαστοι συμπολίτες μας συνεχάρησαν τη δημοτική αρχή για την εργατικότητα της και την ικανότητά της.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι όλοι αυτοί οι πολίτες αγνοούσαν ότι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Παπάγου Χολαργού ήταν από τους ελάχιστους πανελλαδικά που δεν απεργούσανκαι δεν πραγματοποίησαν κατάληψη του αμαξοστασίου κι ότι η «εργατικότητα» και η «ικανότητα» της δημοτικής αρχής δεν έπαιξε τον ελάχιστο ρόλο στο παραπάνω φαινόμενο.

Διαφωνούμε κάθετα με την απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων καθώς θεωρούμε ότι οι διεκδίκηση, οι συμβασιούχοι (παρατασιούχοι οπως λέγονται) να διατηρτήσουν παράνομα και αντισυνταγματικά τις συμβάσεις τους, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα, είναι εντελώς άδικη και καταχρηστική και δεν τους στηρίζουμε σε καμία περίπτωση.

Δεν μπορούμε όμως να μην καταδικάσουμε την  απεργοσπαστική συμπεριφορά των εργαζομένων των Δήμου Παπάγου – Χολαργού που όχι μόνο επέλεξαν το δρόμο της ατομικής εργασιακής ειρήνης για να μην χάσουν το μεροκάματο, όχι μόνο άφησαν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αλλά ενδεχομένως διέπραξαν και ένα σοβαρότατο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Κανείς από τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, που συνεχάρηκαν δημοσίως την δημοτική αρχή, προφανώς αγνοώντας την απεργοσπαστική συμπεριφορά των εξαθλιωμένων συνειδησιακά εργαζομένων της καθαριότητας, δεν αναρωτήθηκε “που πήγαν τα σκουπίδια μας”αφού και ο ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν αποκλεισμένος και κλειστός.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εμείς θα αναρωτιόμασταν αν δεν γνωρίζαμε το βεβαρημένο παρελθόν της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, όπου σε αντίστοιχη απεργία πριν από δέκα χρόνια περίπου μάζεψε πάλι τα σκουπίδια από τους δρόμους και τα έριξε νύχτα σε έρημες χαράδρες της Χαλκίδας.

Πρωτεργάτης της παράνομης και περιβαλλοντικά εγκληματικής αυτής ενέργειας ήταν και πάλι ό τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αυγορόπουλος και φυσικοί αυτουργοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Χολαργού.

Οι συμπολίτες μας που συνεχάρησαν την δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως τον κ. Αυοφγουρόπουλο ο οποίος μας αρνήθηκε να αποκαλύψει που πήγε τα σκουπίδια λέγοντας μας χαρακτηριστικά “στα ντουλάπια του δημαρχείου” αγνοούν βέβαια ότι ένα μέρος της δυσβάστακτης φορολογίας που πληρώνουν οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ενωση 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για παράνομες και μη χωροθετημένες χωματερές τις οποίες συντηρούν Αυγουρόπουλοι.

Και δεν ξέρουμε βέβαια πόσοι από τους συμπολίτες μας αυτούς συμφωνούν με το περιβαλλοντικό έγκλημα να μαζεύουν τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια τους και να τα πετάνε σε παράνομες χωματερές ή σε χαράδρες κοντά στην θάλασσα.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα σκουπίδια που φύγαν μπροστά από το σπίτι τους μπορεί να τα συναντήσουν σε καμιά θάλασσα την ώρα που θα κολυμπάνε τώρα που θα πάνε στις διακοπές τους και ίσως τα αναγνωρίσουν κιόλας, αφού αυτά χρειάζονται τουλάχιστον 300 χρόνια για να λιώσουν.

Και με απύθμενο θράσος ο κ. Αποστολόπουλος έβγαλε και ευχαριστήρια επιστολή για την καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους λέγοντας «διεκδικούμε  μόνιμες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα»

Εκείνος που έχει ψηφίσει εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων και ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά εδώ και δέκα χρόνια και ως δημοτικός σύμβουλος να κάνει προγραμματισμό προσλήψεων και να προκηρύξει θέσεις μονίμωνόπως εμείς διεκδικούσαμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, για να μπορεί να συντηρεί τον στρατό των ομήρων συνειδησιακά συμβασιούχων, που του εξασφαλίζουν βέβαια την “άψογη συνεργασία”.

Πόσο αξιόπιστο και αξιόμαχο μπορεί να είναι ένα σώμα όμως απεργοσπαστών που δεν τους νοιάζει παρά μόνο η πάρτη τους; Πόση συναίσθηση του κοινού οφέλους μπορεί να έχουν στην δουλειά τους;

Ο κ. Αποστολόπουλος λοιπόν που έχει παραχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτεςμε σκοπό να συμπεριλάβει και το κέρδος στα ανταποδοτικά ήδη τεράστια τέλη που πληρώνουν οι δημότες βγαίνει και υπερασπίζεται εργασιακά δικαιώματα.

Εκείνος που αρνείται κατηγορηματικά να κάνει αξιολόγηση των δομών και μελέτη καθαριότητας,όπως το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, για να μπορεί να εξυπηρετεί την εκλογική του πελατεία του, επιβαρύνοντας ως και 200% τους δημότες.

Εκείνος που διατηρεί τον εργασιακό Μεσαίωνα με τη χειρωνακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους ατομικούς κάδους, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν και διατηρώντας υπέρογκα τέλη πληρώνοντας άπειρες αδικαιολόγητες εργατοώρες για να μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια του.

Εκείνος που με την ανικανότητά του σύναψε συμφωνία με δύο ακόμη δήμους να φέρνουν τα σκουπίδια τους στον σταθμό μεταφόρτωσηςτου δήμου μας χωρίς να εξασφαλίσει κανένα όφελος και καμία περιβαλλοντική ρήτρα και χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους από τέτοιου είδους απεργίες.

Τα σκουπίδια του δήμου μας για 11 μέρες “κρύφτηκαν”. Μαζί με αυτά όμως κρύφτηκε και μια σειρά αντιφάσεων που είναι η γεννεσιουργός αιτία του προβλήματος. Αυτοί που δημιούργησαν το φαινόμενο των συμβάσεων για να επανακλέγονται, βγαίνουν και “διεκδικούν” μόνιμες θέσεις εργασίας. Αυτοί που δρουν με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον σπάζοντας τις συλλογικές τους αποφάσεις, εμφανίζονται ως αξιόπιστοι, αυτοί που διενεργούν περιβαλλοντικά εγκλήματα, εμφανίζονται ως ικανοί, εργατικοί και προστάτες της δημόσιας υγείας.

Το φαινόμενο αποκαλυπτικό της ελληνικής κρίσης και πως οι πολιτικοί για μια φορά ακόμη, κρύβοντας την αλήθεια από τους πολίτες, τους βάζουν να πληρώνουν αδρά ενώ χρεώνουν και τα παιδιά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s