Η δημοτική παράταξη 8 Προτάσεις καταγγέλλουν την επιχείρηση κατασπατάλησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Παπάγου Χολαργού από την αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων της Αττικής Οδού.

Η Δημοτική αρχή με περίεργες και τεθλασμένες διαδρομές που ακολουθεί στους κωδικούς του προϋπολογισμού, οδηγεί τα χρήματα που προέκυψαν από την ακίνητη περιουσία του δήμου, σε δαπάνες δημοσιότητας, ασφαλιστικές εισφορές, αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες λειτουργικές δαπάνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγορά οικοπέδου στο Ο.Τ. 217 που δήθεν προϋπολόγισε η δημοτική αρχή με το ποσό των 800.000, τώρα αναμορφώνεται στις 600.000 ευρώ και τα υπόλοιπα πάνε σε λειτουργικά έξοδα όπως τα παραπάνω και αλλαγές πλακών στα απροσπέλαστα πεζοδρόμια και άλλα έργα βιτρίνας με προεκλογικό ορίζοντα.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς γνώσεις, χωρίς ικανότητες και αίσθημα ευθύνης, προσπαθεί να “αξιοποιήσει” με κάθε τρόπο και όπως – όπως την προίκα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που κληρονόμησε.

Εμείς που ορκιστήκαμε να προστατεύουμε την δημοτική περιουσία δεν πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει. Θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλες μας τις δυνάμεις.

Ηδη καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής.

Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο είναι ασαφές. Πέραν του άρθρο 178 παρ 1 & 4 του ΔΚΚ (Ν. 3463/06), που ορίζει ότι οι  Δήμοι οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό και ότι η ακίνητη περιουσία των Δήμων προστατεύεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, περί προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καμία αναφορά δεν γίνεται στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αξιολογήσει ότι με το να μετατρέπεις την ακίνητη περιουσία του δήμου σε έξοδα δημοσιότητας, αλλαγές πλακών, βάψιμο γηπέδων ή ασφαλιστικές εισφορές, προστατεύεις και πάνω από όλα διατηρείς την ακίνητη περιουσία του δήμου.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όσο και όπου χρειαστεί.  Και στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, και στην Βουλή των Ελλήνων και στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέχρι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να εκπληρώσουμε το καθήκον μας και να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές, την ακίνητη περιουσία που κληρονομήσαμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s