Διακρίνοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την παντελή απουσία και αδιαφορία της δημοτικής αρχής αποφασίσαμε φέτος να εκφράσουμε εμείς τον Δημοκρατικό Κόσμο του δήμου μας με μια τουλάχιστον ανακοίνωση για την Εθνική Επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων Φοιτητών στο Πολυτεχνείο την 17ηΝοεμβρίου 1973.

 

Είναι μια εθνική επέτειος περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ, σήμερα που η Δημοκρατία παγκοσμίως δοκιμάζεται και αμφισβητείται από κινήματα με απώλεια μνήμης.

 

Είναι μια ημέρα με πολλά νοήματα και αποτελέσματα σε έναν μεταπολιτευτικό κύκλο. Είναι η μεγάλη μέρα όπου η Νεολαία της έρευνας, της γνώσης και της μάθησης πήρε το τιμόνι της ιστορίας στα χέρια της για να βγάλει την χώρα από τον σκοταδισμό, την οπισθοδρόμηση και να δώσει στον λαό μας την ελευθερία της έκφρασης.

Γι αυτές τις αξίες και τα οράματα δεκάδες νέοι έδωσαν και την ζωή τους ακόμη.

 

Σήμερα λοιπόν όπου η δημοκρατία μας δοκιμάζεται, από μηχανισμούς, από στρεβλές σχέσεις, από κακές αντιλήψεις, από ιδιοτελή συμφέροντα, από κακοποιημένες συνδικαλιστικές δομές, από την απαξίωση της ίδιας της παιδείας και από την αδιαφορία της ίδιας της κοινωνίας είναι ημέρα διαλόγου και περίσκεψης.

 

Ηταν τελικά μόνο η ελευθερία της έκφρασης το όραμα και οι αξίες για τις οποίες, σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, αποκλείστηκαν και κυνηγήθηκαν οι Ελληνες Φοιτητές του ’73;

 

Ηταν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι το οποίο υπερασπίστηκαν;

 

Η μήπως πάλεψαν για μια κοινωνία αξιοκρατίας, διαφάνειας, προσβασιμότητας, ισονομίας και ίσων ευκαιριών.

Η μήπως αγωνίστηκαν για δωρεάν παιδεία, υγεία και για το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια;

 

Είναι η ημέρα που αυτά και άλλα ερωτήματα θα πρέπει επιτέλους να μπουν στο τραπέζι ενός ουσιαστικού διαλόγου τιμώντας του νεκρούς μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s