1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Δεν χρειάζεται νομίζω να επιχειρηματολογήσει κανείς ιδιαίτερα για να αξιολογήσει το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ας πάρουμε ένα – ένα τα προβλήματα του δήμου.

Καθαριότητα και ακριβά τέλη. Είδατε να γίνεται κάτι που να έχει αλλάξει τα παλιά δεδομένα;

Φωτισμός και ασφάλεια στην πόλη. Είδατε κάτι που δεν το είδαμε εμείς;

Μετακίνηση, κυκλοφορία στάθμευση. Είδατε κανένα έργο ή ρύθμιση που να αλλάζει τους όρους μετακίνησης στην πόλη μας; Είδατε καμιά μέριμνα για τους πεζούς, τους μαθητές ή τις μαμάδες με τα καροτσάκια; Είδατε τίποτα για την στάθμευση;

Εδώ μόνο να σημειώσουμε για να είμαστε δίκαιοι την νέα γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας του άνω Χολαργού που αποτέλεσε ένα θετικό βήμα.

Σχολεία: Συνεχής υποβάθμιση με μείωση των υποστηρικτικών χώρων, των αιθουσών και των προαυλίων. Τραγική η εικόνα ειδικά στα δημοτικά. Για προγράμματα βέβαια υποστήριξης ούτε λόγος να γίνεται.

Αθλητικοί χώροι. Τεράστια η έλλειψη σε αθλητικούς χώρους και καμία απολύτως προοπτική να αλλάξει η κατάσταση.

Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί. Τεράστιες οι ανάγκες, καμία μέριμνα για την ανάπτυξη υποδομών και εδώ ακόμη και γονείς που δικαιούνται από το ΕΣΠΑ δωρεάν φιλοξενία… εδώ πληρώνουν.

Κοινωνική Πολιτική. Πέραν των ελαφρύνσεων που γίνονται πανελλαδικά και αφορούν τα εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ ετησίως, καμία απολύτως μέριμνα ή υποστήριξη για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που στενάζουν κάτω από την κρίση.

Επιχειρήσεις. Ο δήμος εδώ είναι εντελώς ανύπαρκτος σε υποστηρικτικά μέτρα για την τοπική αγορά σε μια περίοδο που τις περισσότερες δυνάμεις του έπρεπε να τις έχει ρίξει στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Πολιτική για τους νέους; Εδώ μπορούμε να γελάσουμε.

Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία; Παρά τις τεράστιες ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 4.500 συνταξιούχοι στο δήμο μας, ο δήμος προσφέρει δωρεάν καφέ σε 150 που πρόλαβαν και μπήκαν στο ΚΑΠΗ.

Πολιτισμός; Ευτυχώς που κληρονομήσαμε το Φεστιβάλ του Παπάγου αλλιώς και αυτός ο τομέας θα αποτελούσε μια βιτρίνα με 10 εκδηλώσεις το χρόνο.

Συμμετοχή των πολιτών: Ούτε την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχουν κατορθώσει να ενεργοποιήσουν, για να μην αναφερθούμε ότι στο site κατεβάζουν τα σχόλια των πολιτών από τις διαβουλεύσεις ή ότι τα συμβούλια παραβατικότητας μεταναστών κλπ δεν λειτουργούν. Και βέβαια να αναφέρουμε εδώ διότι είναι μείζον θέμα, ότι δεν ενεργοποιήθηκε ούτε ένας νέος υποστηρικτικός θεσμός, ούτε βέβαια η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που θεωρείται πια και αυτή παροχημένη.

 

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ποια μπορεί να είναι η εκτίμηση για την δημοτική αρχή; Διεκδίκησαν και πήραν την καρέκλα, χωρίς κανένα όραμα να βελτιώσουν την πόλη μας, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία άποψη. Απλά πλούτισαν το βιογραφικό τους. Απλά διοικούν την καθημερινότητα, αντιμετωπίζουν παθητικά και πυροσβεστικά τα προβλήματα, τις περισσότερες φορές δηλώνουν αναρμόδιοι και ανεύθυνοι και σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

 

Αλλάζουν κανένα πλακάκι, βουλώνουν καμιά τρύπα, αλλάζουν λάμπες και η ζωή συνεχίζεται.

 

Σε μια στιγμή λοιπόν που η Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση τρέχει με ταχύτητα φωτός, έχει αναλάβει την τοπική περιφερειακή ανάπτυξη, φτιάχνει συνεργατικά επιχειρηματικά σχήματα με μόχλευση κεφαλαίων, δημιουργεί δομές Εξυπνης Εξειδίκευσης, εγκαθιστά όρους Ηλεκτρονικής Διασύνδεσης με ψηφιακά σύννεφα, δημιουργεί περιβάλλον ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης με κύριο άξονα την Βιώσιμη Κινητικότητα, εμπλουτίζει το σχολικό περιβάλλον για να δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην νέα γενιά, η δική μας αλλάζει λάμπες.

Πώς θα μπορούσε κανείς να το σχολιάσει;

 

Οπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει από την αρχή γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα. Η σημερινή δημοτική αρχή θα κοστίσει 130 εκατομμύρια ευρώ στους κατοίκους του Παπάγου και του Χολαργού μέχρι το τέλος της θητείας της. Τόσα δικαιούνται να πάρουν από τις ενισχύσεις της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το αστικό περιβάλλον, τις επιχειρήσεις και τα σχολεία. Δυστυχώς πρέπει να περιμένουν την επόμενη προγραμματική περίοδο και να επιλέξουν μια δημοτική αρχή που να έχει σχέδιο και ικανότητα να τα απορροφήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s