21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Τραγική απαξιωτική και κυρίως αποτρεπτική η εικόνα που παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δήμο μας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την εγκατάληψη κάθε προσπάθειας από μέρους των δημοτών και τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες.

 

Τραγική όμως και η καραμέλα που ακούγεται εκατό φορές την ημέρα “ο Δήμαρχος κάνει ότι μπορεί” για κάθε χρόνιο, μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα του δήμου που παραμένει βέβαια άλυτο.

 

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο Δήμαρχος έκτος από τυπικές τετριμμένες επιστολές και φωτογραφίες σε συναντήσεις με αρμοδίους, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά που όφειλε να κάνει.

 

Ο Δήμαρχος δεν έχει στα χέρια του μελέτη βιώσιμης κινητικότητας που να τεκμηριώνουν τις ανάγκες του δήμου και να αποδεικνύουν ότι ο δήμος μας έχει συνολικό σχεδιασμό και πρόθεση να δώσει λύση.

 

Δεν διαθέτει δυνατότητα και επιχειρησιακή επάρκεια προγραμματικής σύμβασης πιλοτικού προγράμματος με τον ΟΑΣΑ που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

 

Δεν διαθέτει δίκτυο εναλλακτικών μετακινήσεων και ασφαλείς πεζοδιαδρομές σύνδεσης με τους άξονες σταθερής τροχιάς που αποτελεί στόχο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών.

 

Δεν έχει καμία πολιτική ανάπτυξης εναλλακτικών μετακινήσεων προς και από τα Σχολεία, τις Τοπικές Αγορές και τα Αθλητικά Κέντρα έτσι ώστε να πείσει κάποιους να συνεισφέρουν.

 

Δεν διαθέτει καμία μέριμνα για μετακινήσεις ΑΜΕΑ ή αποτροπής της παράνομης στάθμευσης, ως υπόβαθρο έτσι ώστε να προτρέψει τον ΟΑΣΑ να αναπτύξει και αυτός ανάλογες πολιτικές στο δήμο μας.

 

Δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση χρηματοδότησης Βιώσιμης Κινητικότητας σε κανένα Περιφερειακό, Τομεακό ή Διακρατικό Πρόγραμμα έτσι ώστε να δημιουργήσει υποδομές και να αποφύγει τον περιορισμό των προσλήψεων σε οδηγούς, αναπτύσσοντας συμπληρωματική δημοτική συγκοινωνία.

 

Δεν αναπτύσσει πολιτική Βιώσιμης Κινητικότητας και ως εκ τούτου οποιαδήποτε επένδυση από κρατικό φορέα στην περιοχή μας, θα ήταν πεταμένα λεφτά.

 

Δεν έχει φτιάξει Παρατηρητήριο Πολιτών για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες ούτε διαθέτει Μηχανισμούς Εξυπνης Επεξεργασίας δεδομένων, όπως έχουμε προτείνει ως απαραίτητα συστατικά στοιχεία για την χρηματοδότηση και την επίλυση των προβλημάτων.

 

Αρα ο Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα απολύτως από αυτά που κάνουν άλλοι δήμαρχοι που δίνουν λύσεις στο πρόβλημα των δημόσιων μεταφορών και από αυτά που απαιτούνται από έναν δημόσιο οργανισμό ή υπουργείο για να αναπτύξει πιλοτικές δράσεις στο δήμο μας.

 

Ο Δήμαρχος δυστυχώς ακολουθεί την πεπατημένη του καταστροφικού παρελθόντος φτιάχνοντας θέσεις στάθμευσης πάνω στα ήδη στενά και απροσπέλαστα πεζοδρόμια και αλλάζει πλάκες, έτσι ώστε μπορεί να μην δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον “κάνει ότι μπορεί”.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s