Καλούμε την δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει άμεσα το γραφείο αναπτυξιακών προγραμμάτων και την νομική του υπηρεσία, ως Περιφερειακούς Μηχανισμούς Υποστήριξης, έτσι ώστε να αξιοποιήσει άμεσα τις 12.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, οργανώνοντας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/1. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.
 Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 19.466.000.00€ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020.
 Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 ωφελούμενοι/ες που ανήκουν στις «Ευάλωτες» και «Ειδικές» ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι κλπ), όπως αυτές προσδιορίζονται στο Νόμο 4019/2011 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις». Η πρόσκληση αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασία εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας, αλλά και να λυθεί το πρόβλημα των ελλειμματικών δημοτικών υπηρεσιών με πολύ μικρό κόστος, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, αφού αυτές είναι επιδοτούμενες, όπως: Συντήρηση Παιδικών Χαρών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Φύλαξη Σχολείων, Λειτουργία επιμορφωτικών τμημάτων Πολιτισμού, Παιδικών Σταθμών, Δημιουργικής Απασχόλησης, Ολοήμερου Δημοτικού και πολλές άλλες δημοτικές υπηρεσίες όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και απαιτείται υψηλό κόστος για την λειτουργία του.
 Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με συναυλίες, δομές επαιτείας και γραφεία ευρέσεως εργασίας. Η φτώχεια αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Συνεργασία για τις 8Προτάσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s