19/9/2014

Μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει η άρνηση της δημοτικής αρχής στην πρότασή μας: να προχωρήσει άμεσα σε αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του δήμου μας.

Προκειμένου να υποδυθεί τον όψιμο συνοδοιπόρο και τον «προστάτη» των εργαζομένων του δήμου, αναγκάστηκε τελικά να ομολογήσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε επιστημονικό εξορθολογισμό των υπηρεσιών, ξεχνώντας βέβαια ότι εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο αυτοί του δήμου, αλλά και εκείνοι που πληρώνουν, για να λειτουργεί ο Δήμος και ονομάζονται ΔΗΜΟΤΕΣ. Εργαζόμενοι είναι κι εκείνοι που πληρώνουν πανάκριβα και υπέρογκα δημοτικά τέλη και πολλές φορές ακόμη χειρότερα… είναι και άνεργοι.

Αλλά τελικά ούτε τους εργαζόμενους προστατεύει η δημοτική αρχή, αφού δεν τολμά να αξιολογήσει και να τεκμηριώσει επιστημονικά τις ελλείψεις στο δυναμικό της και να καταρτίσει τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να βελτιώσουν την θέση τους και να τους μεταθέσει σε άλλους ελλειμματικούς τομείς.

Τους εργαζόμενους, δεν τους προστατεύεις γλείφοντάς τους.

Αλήθεια, τί έκανε η δημοτική αρχή τελικά στην πράξη, για τους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες; Απλά εξέφρασε την συμπόνια της.

Η δημοτική αρχή έδειξε για μια ακόμη φορά τον συντηρητικό της χαρακτήρα. Άτολμη, φοβισμένη και αναποφάσιστη θα συνεχίσει να χρεώνει τους δημότες και θα χτυπάει τους εργαζόμενους λυπημένη στον ώμο, όταν θα απολύει αναγκαστικά και άδικα σε λίγο καιρό ακόμη και τους πιο ικανούς. Και μετά θα αναθέσει «αναγκαστικά» τις υπηρεσίες της στους μεγαλοεργολάβους, χαρίζοντας τους δημόσια αγαθά και δημόσια γη. Κάπως έτσι δεν φτάσαμε ως εδώ; Γλείφοντας τους εργαζόμενους τους οδήγησαν στη ανεργία και στην εξαθλίωση.

 

Και επειδή ο δήμαρχος για μια φορά ακόμη πιάστηκε αδιάβαστος, τον πληροφορούμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιολόγησης των δομών στους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Κω, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα και Σκύρου, η οποία γίνεται με δική τους πρωτοβουλία, που αποδέχθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Η διαδικασία αφορά στην αξιολόγηση, αναδιοργάνωση των δομών των δήμων, στην αξιολόγηση της λειτουργίας των δομών, και της οργάνωσης των πόρων.

 

Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δήμοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ούτε θα είναι τυχαίο ότι από αυτούς τους δήμους δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s