Να λοιπόν για μια ακόμη φορά που έρχεται να επιβεβαιωθεί η θέση μας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Οχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας φωτισμού, κατάστασης δρόμων και πεζοδρομίων καθαριότητας με τον εντοπισμό των προβλημάτων από τους ίδιους τους δημότες ηλεκτρονικά. Οχι μόνο για την δημόσια εξέλιξη των αιτημάτων για να υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση και διεκπεραίωση των αιτημάτων χωρίς ρουσφέτια. Οχι μόνο για την on line παρακολούθηση και την αξιολόγηση του έργου των υπηρεσιών, αλλά και για την αντικειμενική αποτύπωση της άποψης της ίδιας της τοπικής κοινωνίας και την ακέραιη ενημέρωσή της σε κάθε θέμα.

Είναι γεγονός ότι η διατήρηση του συντελεστή δόμησης στου Παπάγου και λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών δόμησης και λόγω της μελλοντικής δόμησης που επιτρέπεται ακόμη, θα σημάνει 30% περίπου αύξηση του πληθυσμού, 30% αύξηση των αυτοκινήτων και των αναγκών θέσεων στάθμευσης, 30% αύξηση των αναγκών σε σχολεία, γήπεδα κλπ. τα επόμενα δέκα χρόνια. Και τελικά 30% υποβάθμιση του προαστίου και της αξίας των περιουσιών.

Ομως και λόγω της κρίσης και λόγω των αδικιών είτε μεταξύ αυτών που πρόλαβαν να χτίσουν και αυτών που δεν πρόλαβαν, είτε λόγω της κατανομής της αδόμητης περιουσίας των κληρονόμων η μείωση του συντελεστή δόμησης, προκαλεί έντονα και σκληρά κοινωνικά, ακόμη και ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται σήμερα σε αδιέξοδο μπροστά σε μια αντίφαση από την μία, μια μερίδα των πολιτών να φωνάζει για την διατήρηση του συντελεστή και από την άλλη μια άλλη μερίδα να φωνάζει υπέρ της μείωσης. Ομως τελικά οι μόνοι που μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη του προαστίου και των περιουσιών τους είναι μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση λοιπόν θα έδινε την λύση, αφού υπάρχει πια αυτή η τεχνολογική δυνατότητα. Ο κάθε πολίτης θα μπορούσε δημοσίως και με τα στοιχεία του όχι μόνο να ψηφίσει υπέρ ή κατά, αλλά και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να ενημερωθεί σωστά για τα ενδεχόμενα, τους κινδύνους και τις συνέπειες κάθε απόφασης. Μέσα σε ένα διάστημα ενός μηνός θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα και να μην είναι αναγκασμένοι οι “τρομοκρατημένοι” πια εν όψη εκλογών δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν μόνοι τους, ούτε ο καθένας να αποφασίζει ανάλογα με το τι λέει το κύκλωμά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s