Η παράταξη 8Προτάσεις για μια φορά ακόμη αντέδρασε και διαφοροποιήθηκε μέσω της εκπροσώπου της, Ελευθερία Σιαμέτη,  στο πρόγραμμα δράσης του ΚΑΠΗ, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει και οι δαπάνες του, πρέπει να αφορούν όλους του ηλικιωμένους κατοίκους του δήμου μας και όχι ένα κλειστό κλαμπ προνομιούχων εκλογικής πελατείας.

Είναι μη αποδεκτό από εμάς: να δίνεται  ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως από το δήμο, για εκδρομές, εκδηλώσεις θεατρικές παραστάσεις, και καφέδες για λίγους και εκλεκτούς.

Είναι απαράδεκτο να απολαμβάνουν τις επιδοτήσεις του δήμου κάποιοι ευκατάστατοι, που πρόλαβαν ή ειδοποιήθηκαν να γραφτούν μέλη και την ίδια στιγμή, να αποκλείονται ηλικιωμένοι που πραγματικά έχουν ανάγκη και αδυνατούν να απολαύσουν σχετικές υπηρεσίες.

 

Ειναι πάγια θέση μας ότι το ΚΑΠΗ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αλλάξουν οι λειτουργίες και η δομή του.

Εχουμε προτείνει να δημιουργηθεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων που θα τους απαλλάξει από την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας και θα τους προστατεύσει από τις νομικές παγίδες του δημοσίου και της αγοράς.

 

Πρέπει να αναπτύξει σταθερά προγράμματα συμβουλευτικής ιατρικής και τηλεϊατρικής για νιώσουν ασφαλείς οι ηλικιωμένοι στην πόλη μας.

 

Πρέπει να αναπτύξει προγράμματα Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης και να δημιουργήσει Τράπεζα Χρόνου, για να νιώσουν οι ηλικιωμένοι χρήσιμοι πολίτες με ίσα δικαιώματα και όχι επαίτες και υπόχρεοι φιλανθρωπίας.

 

Πρέπει τέλος να μπουν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια μέχρι πλήρους απαλλαγής, σε όλες τις επιδοτούμενες εκδηλώσεις διασκέδασης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του ΚΑΠΗ.

 

Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν λειτουργούν ως κλειστά κλαμπ παροχών, ούτε στα πιο απάνθρωπα ακραία νεοφιλελεύθερα μοντέλα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s